marți, 9 aprilie 2013

Ce arhetip feminin te defineste?


Venim in aceasta lume cu anumite tendinte si trasaturi specifice,care ne definesc personalitatea.In functie de ele,suntem "etichetate", clasificate si ,cum spunem cu mandrie,ele ne...definesc.
Insa, in afara de faptul ca ne definesc,prin simplul fapt ca,prin analizarea lor,suntem "incadrate" in...ceva(o categorie,in cazul de fata),ele ne si limiteaza.Astfel,tendintele cu care ne nastem,care sunt impregnate in noi la venirea in aceasta lume,ca trasaturi ale personalitatii,devin LIMITE atunci cand constientizam ca,renuntand la orice forma de incadrare si de mentalizare,depasindu-ne PERSONALITATEA,deci tendintele de baza, PUTEM deveni orice dorim sa manifestam.Cu alte cuvinte,prin depasirea nivelului mental si extinderea limitarilor noastre dincolo de acest nivel si de tendintele sale,putem ingloba si manifesta orice aspect,oricat de complex,al feminitatii,caci,in esenta,energia feminina este UNA si se desface apoi in mai multe raze,pe care psihologia le-a denumit arhetipuri:

Arhetipul Eroinei (Razboinica Experimentata)

Focul este un element ce tradeaza cel mai bine esenta Arhetipului Eroinei. Focul aduce iubirea la un alt nivel de intensitate, unul pasional, plin de viata, impulsiv, nestavilit. Focul arde, purifica, creeaza din nou, sub un alt aspect. Femeia care simbolizeaza arhetipul Eroinei este interesata de toate tipuri de contact senzorial sau prin intermediul simturilor. Ii place sa experimenteze lumea si viata si toata splendoarea ei. Ea este cea care initiaza experiente, are curaj si indrazneala, este vioaie si exuberanta, iubeste aventura si este atasata de riscuri. Eroina indeamna totodata la cunoasterea de sine, la exploatarea maxima a potentialitatii si a tuturor calitatilor personale. Eroina daruieste celorlalti, insa constientizeaza ca isi este datoare siesi sa nu incalce principiile personale pentru nimic in lume. Arhetipul Eroinei (al Razboinicei sacre) simbolizeaza evolutie, respect, responsabilitate, tacere, corectitudine, determinare si intransigenta. Odata ce si-a ales drumul pe care trebuie sa mearga, Razboinica sacra nu se abate de la el. (FOTO: Wikipedia)

Arhetipul Initiatoarei (Preoteasa Sacrului)

Aerul este elementul care simbolizeaza deopotriva eterul, fortele invizibile care ne ghideaza vietile, zborul spre interior. Femeile in a caror personalitate predomina arhetipul Initiatoarei sunt inclinate catre cunoastere, indiferent de formele sub care se poate manifesta cunoasterea. Initiatoarele sunt atrase de latura mistica a vietii, sunt preocupate sa rezolve misterele, sa patrunda in esenta lucrurilor, sa atinga iluminarea si pacea suprema. Initiatoarele sunt constiente de valoarea puternica a mentalului si a spiritului, posedand o inteligenta deosebita. Initiatoarele cred in puterea spiritului si in superioritatea acestuia asupra fizicului. Percep si vad prin intermediul gandirii, al simturilor extrasenzoriale. Constientizeaza si sesizeaza cu usurinta starile emotionale ale celor din jur. Au o intuitie fantastica si sunt capabile sa vada dincolo de aparente si suprafetele superficiale ale lucrurilor. Atractia pe care aceste femei o exercita asupra barbatilor este mai mult de ordin intelectual. Initiatoarele sunt puternice prin intelectul lor si din acest punct de vedere pot domina barbatii.
 

Arhetipul Seducatoarei (Zeita Erosului)

Arhetipul Seducatoarei este pus in legatura cu elementul apa, un simbol al vietii, al capacitatii creatoare. Atunci cand arhetipul Seducatoarei predomina personalitatea unei persoane, Erosul, atractia catre frumos si catre latura senzuala a vietii sunt elementele cheie care guverneaza persoana respectiva. Persoanele apartinand acestui arhetip feminin au o emotionalitate puternica si o senzualitate patrunzatoare.
Arhetipul Seducatoarei aduce o libertate a expresiei si a simtirii, o indrazneala a exprimarii laturii sexuale a fiintei umane, capacitatea de a transpune artistic si estetic emotii, fascinatia pentru eternul frumos, dorinta de a-si explora propria sexualitate. Arhetipul Seducatoarei aduce in centrul atentiei creativitatea, spontaneitatea, ingeniozitatea, bucuria de a trai, capacitatea de a experimenta viata si momentul prezent prin intermediul simturilor, dar si versatilitatea. Seducatoarea are capacitatea de a vedea si de a simti frumosul, intuindu-l chiar in interiorul fiintei sale. Prezenta Seducatoarei imbie la atingere. Prezenta sa te invita sa-i atingi trupul, mintea, sufletul, sa vibrezi la unison cu ea.

Arhetipul Mamei (Regina)

Arhetipul matern simbolizeaza bunavointa, ordinea, binecuvantarea, taria de caracter, transformarea, energia inepuizabila, armonia, empatizarea si iubirea neconditionata. Arhetipul mamei aduce stabilitate celor din jur. Nu putem insa vorbi de arhetipul matern fara a mentiona legatura sa puternica cu pamantul, un element primordial ce reprezinta fecunditatea, reinnoirea, viata, miracolul de a fi si de a trai. Persoanele de sex feminin a caror structura temperamentala este reprezentata de acest arhetip sunt persoane iubitoare, pline de afectiune, cu o capacitate incredibila de a darui.
Aceste persoane isi gasesc implinirea prin implinirea celor dragi, fiind fericite cu adevarat atunci cand cei dragi sunt fericiti. Au o incarcatura energetica puternica. Degaja caldura sufleteasca. Au foarte bine dezvoltata capacitatea de reactie afectiva. Chiar daca si-au creat un scut exterior ce le da aparenta puterii, persoanele apartinand arhetipului Mamei sunt in interiorul lor sunt pline de sensibilitate. Isi doresc sa fie iubite, sa ii ajute si sa ii protejeze pe cei dragi. Sunt persoane indemanatice si pragmatice, avand simtul realitatii bine dezvoltata. Ca si legaturile care se creeaza cu pamantul, legaturile care se leaga intre Mama (Regina) si ceilalti au o natura profunda, indestructibila.


In curand, Adevents Unu va pregati workshop-uri ce ne vor oferi posibilitatea de a identifica si aprofunda arhetipurile definitorii pentru fiecare si vom invata cum sa jonglam cu trasaturile specifice fiecarui arhetip pentru a aduce in manifestare, la vointa, toate trasaturile feminitatii noastre astfel incat sa ne bucuram in deplinatatea ei!

Sursa arhetirpuri:http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/7257/Arhetipurile-feminine-sacre-Tu-ce-fel-de-personalitate-ai.html


Cu drag,

Cristiana Dragomir

Consilier dezvoltare personala sia rmonizare energetica

Tel: 0746165813

E-mail:cristiana.dragomir999@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu