duminică, 22 septembrie 2013

Retragere in camera obscura - o experienta mistica plina de lumina


In ultimii ani, multe experiente spirituale mi-au adus daruri speciale caci sufletul meu insetat de acel MAI MULT pe care il intuiesc a fi profund eliberator a cautat apa vie a Darurilor Divine.
De departe insa , cea mai puternica si mai plina de daruri a fost experienta numita DARKROOM RETREAT- sau retragere in camera obscura- care a constat in 10 zile de meditatie si exercitii de terapie facute intr-un spatiu aflat complet in intuneric.
Cum, in intuneric?  - Se intreaba unii. - Si atunci ma simt datoare sa explic ca exista in lume spatii special amenajate pentru cei ce doresc sa experimenteze retragerile specifice calugarilor tibetani si ortodocsi, yoghinilor indieni sau misticilor chinezi, dar fara disconfortul amenintarilor cu frig, serpi si scorpioni din pesterile unde acestia obisnuiau sa mediteze.
Intr-un astfel de loc mi-am cautat odihna si o apropiere mai clara de CEEA CE SUNT, timp de 10 zile, hrana fiindu-mi, in unele zile, suc din fructe sau legume, iar in alte zile - doar lumina.Caci una dintre cele mai uimitoare descoperiri ale acestei experiente este ca in intuneric poti gasi uneori mai multa lumina decat...la lumina zilei, o lumina atat de puternica incat niciun colt al fiintei tale nu ramane nedescoperit tie insuti...
Ei, si atunci sa vezi!

In viata cotidiana avem foarte multe zone in care putem fugi de noi insine, daca vrem asta: in intalnirile cu prietenii, in conversatii telefonica interminabile, in vizionarea de filme si videoclipuri, in retelele de socializare, internet, mancat excesiv si altele. Zone care ne imbratiseaza confortabil in ceata "uitarii de sine", caci e usor sa nu fii pe deplin constient de ce esti si ce manifesti cand te pierzi total in exterior...
Dar cand te retragi tu cu tine, si mai ales daca alegi un spatiu care nu permite nicio evadare, atunci lumina interioara iti semnalizeaza toate aspectele pe care le-ai ascuns si cu care trebuie sa le confrunti pentru a le depasi. Este un exercitiu curajos - ar zice unii - dar absolut necesar pentru a pune lumina asupra tuturor aspectelor care iti creeaza dificultati si prin care te autosabotezi.
Revenind la camera obscura, m-am simtit binecuvantata sa gasesc un astfel de spatiu de retragere, unde nicio distractie nu este permisa.
(Cand spun distractie ma refer mai mult la a fi distras de la intalnirea cu tine insuti si cu cei ce te pot ghida in aceasta introspectie.Caci in momentul in care te decizi sa privesti in tine, Maestrii care te ghideaza si care te asteptau sa vrei sa ii auzi apar spre a te indruma si a-ti lumina calea...)
Un spatiu, deci, total lipsit de posibilitatea comunicarii cu exteriorul prin telefon sau internet, fara carti sau jocuri video, fara plimbari si intalniri cu prietenii, un loc in complet intuneric, unde  singurul lucru care iti ramane de facut este INTROSPECTIA. Am avut, din fericire, binecuvantarea de a fi ghidata in aceasta calatorie interioara, de maestri specializati in astfel de actiuni, pentru care starea de Lama tibetan este adevarata natura, iar interactiunea sociala - doar un rol pe care il fac,plini de compasiune.Sub indrumarea lor, am descoperit porti ale lumilor interioare care, odata deschise, mi-au revelat adevaruri pe care doar simtindu-le le poti crede pe de-a-ntregul. Caci odata patruns dincolo de valurile limitative ale corpului si mintii, o intreaga lume se deschide, iar starea naturala a multidimensionalitatii fiintei noastre devine o realitate la fel de palpabila precum este pentru noi, acum, senzatia de a fi umani :)
Portile cosmosului interior reveleaza lumi infinit mai frumoase decat cea pentru care cu atata cerbicie ne luptam uneori (lumea fizica), taramuri cosmice de o stralucire si o nelimitare care incanta sulfetul intr-o asa masura incat nimic din ce este perceput aici nu mai poate parea esential...
A constientiza ca fiinta noastra activeaza in paralel in toate planurile existentei, precum o raza divina ce trece prin mai multe straturi avand in fiecare cate o aparenta sau culoare, fara a fi vreodata separata de sursa din care a izvorat si fara a pierde in vreun moment vreuna din proprietatile sale divine reprezinta o eliberare profunda de sentimentul ca aici si acum este unicul mod al nostru de manifestare sau ca vreunul din lucrurile pentru care luptam are vreo importanta pentru esenta noastra...
Multidimensionalitatea, odata "gustata", reveleaza profund aspectul ca orice eveniment "important" este doar o clipire de ochi in eonii de timp care vin si trec pe langa noi.
Am avut, astfel, ocazia, sa trec prin "vieti" si timpuri in care am fost poate prinsa in jocul manifestarii compasiunii fata de oameni, aspecte ale mele in care credeam ca viata pe Pamant este o suferinta si ca oamenii trebuie salvati de suferinta prin actiunile mele.Timpuri in care poate am simtit Pamantul ca fiind un spatiu al penitentei, unde cei ce s-au incarnat au venit "sa invete" sau "sa plateasca", si unde doar fiintele celeste pot aduce eliberarea de toate acestea. Un mare dar al acestei retrageri a fost ca, prin sesizarea acestor aspecte, am reusit sa fac pace cu acele credinte si sa constientizez ca viata pe Pamant este si ea structurata in straturi, si ca toate formele de existenta sunt posibile, de la cele mai dense si dificile pana la cele mai pline de lumina, care creeaza Paradisul pe Pamant. Am primit darul de a simti si a crede ca Paradisul pe Pamant este o posibilitate si o alegere - si nu doar o aspiratie a unui timp indepartat.
Am avut si pastrez sentimentul ca prin pasi zilnici si prin alegeri de lifestyle bazate pe intrebarea: "Este aceasta alegere benefica mie si celor din jur?" putem crea in fiecare moment acest aspect paradisiac, ca el se tese printre toate celelalte adevaruri pe care le credem despre aceasta planeta si ca incepe sa straluceasca din ce in ce mai puternic cu fiecare alegere constienta a fiintelor care cauta lumina...
Imi exprim, astfel, recunostinta si poate voi simti sa continuu seria revelatiilor acestei experiente - care pentru mine a schimbat total paradigmele  in care functionam, nepermitandu-mi sa mai manifest, in niciun moment , o alta tendinta decat aceea de a fi un canal pentru Lumina...

Cartea ce descrie mai pe larg experientele si exercitiile care m-au ajutat sa parcurg aceasta initiere in mod echilibrat se gaseste aici:
http://eurynome999.blogspot.ro/2014/03/lansare-carte-retragere-in-camera.html





Cu drag,

Cristiana Dragomir
Consilier dezvoltare spirituala si vindecare energetica
Tel: 0746165813
E-mail: cristiana.dragomir999@yahoo.com
Facebook page: Cristianadragomirconsilierdezvoltarepersonala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu