luni, 11 noiembrie 2013

Meditatia - puntea dintre minte si inima



"Meditatia este puntea dintre minte si inima.Este primul pas.

Pentru a putea sa ne ascultam pe noi insine, pentru a putea sa intram in contact cu adevarata noastra Inteligenta, adevarata noastra Cunoastere si pentru a auzi indemnurile reale ale Sufletului nostru, cele care ne dau solutii pentru orice situatie si raspunsuri pentru orice dilema, trebuie sa trecem aceasta punte.
Caci, desi mintea ne este foarte utila, inima este, totusi, cea care are toate raspunsurile, ea este casa Sinelui nostru divin, atoatecunoscator si atoateiubitor.
Desi sunt multe tehnici si modalitati de a medita, fiecare cu rezultatele ei specifice, scopul final al meditatiei (daca exista unul), ar fi ca noi sa intram si sa ramanem in contact cu Maestrul Interior, acea parte a fiintei noastre care ne ghideaza permanent si pe care unii il numesc, simbolic, Vocea Inimii.Acest aspect devine posibil doar cand, prin meditatie, mintea devine linistita, ni se supune, invatatnd sa se opreasca atunci cand decidem noi.Cand vocile mintii sunt stapanite, domolite, si fluxul de ganduri in care ne lasam prinsi este observat si inlaturat prin meditatie, abia atunci adevarata ghidare poate aparea, si singura voce care merita ascultata se face auzita.
Astfel, prin meditatie invatatm sa ne directionam atentia asupra aspectelor pe care noi vrem sa le dezvoltam, sa le hranim, in viata noastra. Invatam sa stopam pierderea de energie in directii (ganduri) care nu ne mai servesc si care nu ne aduc rezultate favorabile. Invatam sa devenim stapanii vehicolului care ne-a fost dat pentru bucuria pe acest pamant, vehicol compus din corp, emotii, ganduri, sentimente etc.
Caci, odata acestea gestionate armonios, poate iesi la Lumina fiinta minunata care suntem."

Fragment din cartea Pasi pentru o viata seducatoare

Mai multe despre tehnici si efecte ale meditatiei puteti afla  in cadrul workshop-ului online  ce face parte din Programul pentru o viata seducatoare - Workshop-uri online

Mai multe informatii despre vindecare alternativa si stil de viata sanatos gasesti si in cartea PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE
Comanda cartea aici

Detalii, aici:
http://www.eurynome999.blogspot.ro/2014/11/programul-pentru-o-viata-seducatoare-wo.html
Cu drag, 
Cristiana Dragomir
Terapeut holistic & Coach
 (Soul Healing)
Tel: 0746165813
Mail: cristiana.dragomir999@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu