vineri, 18 iulie 2014

Elimina sanatos toxinele: Revigorarea sistemului limfatic


"Sistemul limfatic, sau al limfei, cum mai este numit, este un sistem compus din glande, noduli limfatici, splina, timusul si amigdale. Acest sistem ne scalda celulele corpului si poarta deseurile celulare ca o canalizare, de la tesuturi in sange, unde acestea pot fi filtrate de catre cele doua organe principale de detoxifiere ale corpului: ficatul si rinichii. Ce trece prin aceasta canalizare este compus din doua produse secundare ale proceselor corpului, medicamentele pe reteta si fara reteta, drogurile ilegale, toxinele din tutun, alti poluanti atmosferici, aditivii alimentari, pesticidele si alte toxine rezultate din metabolism.

Autoarea cartii “Planul de Evacuare a Grasimilor/The Fat Flush Plan”, Ann Louise Gittleman, estimeaza ca 80% din femei au sisteme limfatice lenese, si ca a le face sa functioneze fara probleme este cheia pentru o pierdere in greutate fara dificultati si sentimente mai accentuate de bunastare.
Daca suferi de rani care se inchid mai greu, exces de greutate sau celulita, ori tulburari cu dureri precum artrita, bursita, dureri de cap sau altele similare, este posibili sa te confrunti cu un sistem limfatic lenes . Iata mai jos 11 moduri de a face ca limfa voastra sa curga fara obstructii.
1. Respirati adanc. Corpurile noastre au de trei ori mai mult lichid limfatic decat sange, totusi nici un organ nu il pompeaza. Sistemul vostru limfatic se bazeaza pe actiunea de pompare a respiratiei profunde pentru a-l ajuta sa transporte toxinele spre sange, inainte ca ele sa fie detoxifiate de ficat. Asa ca inspirati profund din diafragma, inhaland acel miros dulce al oxigenului vindecator. Expirati toxinele. Cititi mai multe despre Aer si respiratia corecta in articolul : Aerul, importanta respiratiei pe nas, din diafragma si inonii negativi.
2. Puneti-va in miscare. Exercitiul fizic te asigura ca sistemul tau limfatic are un flux adecvat. Cel mai bun exercitiu este saritul pe o minitrambulina, ceea ce poate imbunatati dramatic fluxul limfei, dar mai merg si intinderile si exercitiile aerobice. Chiar si mersul pe jos putin saltat este foarte bun.
3. Beti multa apa. Fara destula apa, lichidul limfatic nu poate curge cum trebuie. Pentru a ajuta ca apasa fie absorbita adecvat de celule, eu adaug frecvent suc proaspat de lamaie, sau putina sare de mare ori de Himalaya.
4. Uitati de carbogazoase, aruncati la gunoi bauturile sportive in culori neon, si renuntati la „sucurile” de fructe care au mai mult zahar decat fructe. Aceste bauturi pline de zahar, coloranti si conservanti sporesc sarcina deja suprasolicitanta pe care trebuie sa o suporte sistemul limfatic.
5. Mancati mai multe fructe crude pe stomacul gol. Enzimele si acizii din fructe sunt puternici purificatori ai limfei. Mancati-le pe stomacul gol pentru o mai buna digestie si maxime beneficii de purificare limfatica. Majoritatea fructelor sunt digerate in circa 30 de minute si va ajuta rapid sa va simtiti mai bine.
6. Mancati multe legume verzi pentru a capata destula clorofila, care ajuta la purificarea sangelui si limfei.
7. Mancati nuci si seminte crude, nesarate pentru a va energiza limfa cu acizi grasi adecvati. Alegeti dintre nuci migdalele, alunele de padure, macadamia, nucile de Brazilia, nucile romanesti, dar si seminte de in, de floarea-soarelui si dovleac.
8. Adaugati cateva ceaiuri de plante care sa impulsioneze limfa, in programul zilnic, cum ar fi astragalus, echinaceea, gentiana, carmazul, sau ceai din radacina de indigo salbatic. Consultati un specialist in plante de leac sau in medicina naturista inainte de a combina doua sau mai multe plante, sau in cazul in care luati medicamente sau suferiti de vreo afectiune serioasa a inimii. Evitati utilizarea plantelor daca sunteti insarcinate sau alaptati, si evitati utilizarea pe termen lung a vreunei plante fara ca mai intai sa consultati un profesionist.
9. Frecati-va pielea uscata inainte de a face dus. Frecati pielea uscata cu miscari circulare in sus dinspre picioare spre tors si dinspre degetele mainii spre piept. Lucrati in aceeasi directie in care curge limfa – catre inima.
10. Alternati dusurile calde si reci pentru cateva minute. Caldura dilata vasele de sange, iar raceala le face sa se contracte. Evitati acest tip de terapie daca aveti vreo afectiune a inimii sau a vaselor de sange sau daca sunteti insarcinate.
11.Faceti un masaj bland sau limfatic. Studiile arata ca un masaj bland poate impinge pana la 78% din limfa stagnata inapoi in circulatie. Masajul elibereaza toxinele blocate. Puteti sa mai incercati un masaj pentru drenaj limfatic. Este o forma speciala de masaj care tinteste specific fluxul limfatic al corpului. Orice tip de masaj ati alege, asigurati-va ca este bland. O prea mare presiune s-ar putea sa va faca sa va simtiti bine in zona muschilor, dar sa nu aiba aceleasi efecte de stimulare a limfei. Sunt nenumarate beneficii daca va puneti in miscare in mod eficient sistemul limfatic, inclusiv mai multa energie, mai putina durere, si o detoxifiere imbunatatita."
 Surse pentru acest articol :
http://www.care2.com/greenliving/11-ways-to-boost-your-lymphatic-system-for-great-health.html

Suplimentar, poti vizualiza circuitul limfatic al corpului tau, si imagina benzi de lumina care trec prin canalele acestui circuit, curatand si drenand intreg sistemul.Vom posta in curand o meditatie de vizualizare si vindecareculuminaa intregului sistem .

Mai multe informatii despre etoxifiere gasesti in cartea PASI PENTRU O VIATA SEUCATOARE
Comanda cartea aici

Daca ti-a fost util articolul, sustine informatia de calitate:


Multumim!




Cristiana Dragomir 

Terapeut holistic & Coach
(Light Healing, ThetaHealing, Angel Healing)
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu