miercuri, 6 august 2014

Ghid al relatiei de succes




Pentru fiecare, succesul în relaţia de cuplu are definiţii diferite. Pentru unii, primordială este siguranţa, stabilitatea, pentru alţii spontaneitatea şi pasiunea, unii apreciază fidelitatea iar alţii libertatea unei relaţii "deschise". Variaţiile sunt multe iar unii doresc toate cele de mai sus şi...mai mult! Şi de ce nu? Suntem pe tărâmul infinitelor posibilităţi, numai că trebuie să luam în considerare câţiva paşi simpli, pentru ca relaţia să fie armonioasă:


1. Fii mai tandru-ă cu partenerul/a
Când a fost ultima dată în care l-ai îmbrăţişat-/o  cu toată inima sau ţi-ai făcut timp să îl-o mângâi cu afecţiune pe tot corpul? Apropo de mângâieri, pielea este cel mai mare organ al corpului uman şi este conectată direct la centrul afectiv (al inimii), aşa că bucură-te de explorarea tandreţii împreună cu el/ea, dacă vrei să oferi şi să primeşti mai multă iubire.

2.Menţine-ţi respectul faţă de el/ea.
Dacă la început îi respectai spaţiul personal, capacitatea de a lua decizii şi intimitatea, poate cu timpul , pe măsură ce aşi devenit mai intimi şi îl-o consideri al tău-ta, aceste aspecte s-au pierdut. Asta duce la pierderea pasiunii şi a bucuriei. Data viitoare când ai impulsul de a-i da indicaţii fără să ţi le ceară, de a-i umbla  în documentele de serviciu şi a i le rearanja sau de a-i interzice să facă anumite lucruri, aminteşte-ţi că fiecare are dreptul la spaţiul intim şi la alegeri personale şi că prietenia şi iubirea nu înseamnă invadarea sau încălcarea acestora: cere-i permisiunea înainte de a-i rearanja obiectele personale, de a-i reprograma întâlnirile sau de a-i căuta prin folderele telefonului. Nu pentru că are ceva de ascuns, ci pentru că vrei să îi dai libertate de alegere.

3.Reactivează romantismul! Nu este perimat.

Dacă după 4-5 ani de relaţie ai uitat complet că îi place să îl masezi sau să o întâmpini cu flori, e timpul să îţi reaminteşti acele lucruri drăguţe pe care le făceai de la început ca să îl/o atragi sau, pur şi simplu, de drag! Sau - şi mai bine- inventează altele noi (pentru că aţi evoluat împreună). Chiar şi gesturile mici încălzesc inima: pregătește-i o baie cu sare şi cina preferată atunci când îl vezi obosit sau du-o într-un loc frumos (surpriză), care ştii că-i place, când vrei să o destresezi şi să o scoţi din rutină. Aceste gesturi dau un refresh relaţiei, plus acel sentiment plăcut că lucrurile sunt încă VII între voi...

4. Ascultă-l/o!
Da, opreşte-te din ce faci şi din tot ce gândeşti şi fii prezent-ă atunci când îţi vorbeşte.Chiar dacă ai impresia ca vă cunoaşteţi de o mie de ani (şi că nimic din ce spune nu e nou), ciuleşte totuşi urechile când îţi spune ceva despre ziua lui-ei, despre serviciu etc.
Aţi venit împreună să evoluaţi, orice cuvânt de-al lui/ei poate fi un răspuns pentru tine, deci nu îl pierde! În plus,este bine să auzi la timp ceea ce are de spus...

5. Onorează-i corpul
Deşi te-ai obişnuit cu un anume mod de a face dragoste, poate aţi învăţat împreună câteva butoane care vă conduc la marele AAAH!!!, totuşi nu pierde din vedere posibilitatea de a primi şi a oferi mai mult. Şi nu uita că în corpul lui/ei se află un suflet, aşa că, pe cât îi acorzi mai multă atenţie corpului, pe atăt sufletul va fi mai bucuros. Deşi literatura abundă de indicaţii pe această temă, sugestia mea e să te laşi ghidat/ă şi să îi simţi plăcerea ca fiind a ta. Astfel vei şti exact ce şi cum să atingi iar diversitatea se va dovedi un ingredient bun în momentele intime.

6. Conectează-te la esenţa ta divină. Şi la a lui/ei.
Cu am scris mai sus, dincolo de corp sunteţi suflete, fiinţe divine venite într-o formă fizică şi care joacă rolul de iubit-iubită, acum. Când interacţionezi cu el/ea, menţine atenţia asupra acestui aspect.
Dacă ai avea o întâlnire cu divinitatea, cu un Zeu-Zeiţă, cum te-ai comporta ?
Şi ce te face să crezi că nu ai?

Fragment in cartea PASI PENTRU O VIATA SEUCATOARE
Comanda cartea aici

Daca ti-a fost util articolul, sustine informatia de calitate:


Multumim!

Cu drag,
Cristiana Dragomir
Terapeut holistic & Coach
(Vindecare cu lumina, ThetaHealing, Angel Healing)
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu