joi, 7 august 2014

Supa de pietre



"Cu mulți ani în urmă, 3 soldați înfometați și obosiți de atâtea lupte, au ajuns într-un mic sătuc. Țăranii de aici abia supraviețuiau de la o zi la alta ca urmare a unei recolte sărace și a multor ani de război.
S-au adunat repede în piața satului să-i întâmpine pe soldați însă au făcut-o cu mâna goală. Au început să se plângă că nu le-a mai rămas nimic și ca sunt muritori de foame.
Soldații au schimbat repede între ei câteva vorbe. Apoi s-au întors către bătrânii satului.
Primul soldat le-a spus:

- Pământul vostru sărăcit v-a lăsat fără nimic de oferit, dar vă vom împărtăși noi din puținul pe care îl avem: Secretul cu ajutorul căruia poți face supa din pietre.
Bineînțeles că țăranii au fost intrigați de spusele soldatului. Au aprins focul și au pus cel mai mare vas cu apă la fiert. Soldații au aruncat în apă trei pietricele.
- Aceasta va fi o supă foarte bună, zise al doilea soldat, dar un pic de sare ar face-o minunată.
În acel moment o țărancă s-a ridicat și a spus
- Ce noroc! Tocmai mi-am amintit unde a mai rămas un pic.
S-a întors repede și a mai adus și un șorț de bucătărie, un pătrunjel și o gulie. În timp ce acestea au fost puse la fiert și altor țărani li s-a mai împrospatat memoria. În curând în oală au fost puse orz, morcovi, carne de vacă și smântână. Până să fie gata supa, a mai apărut și o sticlă de vin.
Tot satul alături de cei trei soldați s-au pus să se ospăteze. Au mâncat, au dansat, au cântat până târziu în noapte cum nu s-a mai întâmplat de mult.
Dimineața când cei trei soldați s-au trezit, toți sătenii stăteau în fața lor. La picioare aveau pus un rucsac cu cea mai bună pâine și brânză.
- Ne-ați împărtășit cel mai mare secret, acela de a face supa din pietre, a spus un țăran soldaților, și pentru aceasta nu va vom uita.
Auzind acestea, al treilea soldat s-a întors către multime și a spus:
- Nu e nici un secret, însă un lucru rămâne mereu adevarat: doar împărțind poți face o mare sărbătoare."
Cu drag,
Cristiana Dragomir
Terapeut holistic & Coach
(Vindecare cu lumina, ThetaHealing, Angel Healing)
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu