duminică, 6 martie 2016

Profesorii de la Harvard explica despre puterile "supranaturale"


Intotdeauna am spus ca nicio practica spirituala nu trebuie sa aiba ca scop dobandirea de puteri "supranaturale". Acestea apar natural cand suntem in echilibru, iar prefixul "supra" este folosit doar pentru ca putina lume se afla in aceasta stare de echilibru acum...In esenta, ele sunt stare fireasca a unui om sanatos si constient iar absenta lor ne arata ca mai e de lucru in societatea umana. Orice fortare pentru atingerea lor duce, insa, exact la polul opus echilibrului si nu face deci obiectul niciunei practici spirituale.
Iata ce spun specialistii:
<<În Budism de exemplu, existanța acestor puteri este binecunoscută. Buddha se aștepta de la discipolii săi să dobândească aceste puteri, dar nu să nu se atașeze de ele. Un profesor de Studii Tibetane și Budiste de la Universitatea din Michigan, Donald Lopez Jr, descrie o parte din abilitățile lui Buddha:
”Odată cu eliberarea, el a dobândit puteri supranaturale, printre care cunoașterea vieților anterioare atât ale sale cât și ale altora, puterea de a citi gândurile altora, de a se dedubla, de a levita și de a arunca cu foc și apă din corpul său. Deși a trecut în nirvana la vârsta de 81 de ani, ar fi putut trăi oricât dacă asta i s-ar fi cerut”.
Există de asemenea numeroase anecdote istorice despre călugări budiști, o parte fiind scrise de Swami Rama în cartea Trăind printre Maeștri Tibetani.
”Nu am mai văzut vreodată un om care putea sta fără să clipească 8-10 ore. A levitat la 1 metru distanță în timpul meditațiile. Am măsurat distanța cu o sfoară, care apoi a fost măsurată cu o ruletă. Aș vrea să fie clar, așa cum v-am mai spus, nu consider levitația o practică spirituală. Este o practică avansată de pranayama cu aplicarea bandelor (reținerii aerului). Cine cunoaște legătură dintre masă și greutate, va înțelege că levitația este posibilă după o practică îndelungată.”
Avea de asemenea de a transforma materia în diferite forme, cum ar fi transformarea unei pietre în zahăr. A făcut acest lucru imediat a doua zi. Mi-a spus să ating nisipul și firele de nisip s-au transformat în alune și migdale. Am auzit și despre această știință și îi cunoșteam principiile de bază, dar cu greu aș fi crezut asemenea povești.
Multe astfel de povești există, dar rămâne la latitudinea cititorului dacă le dau sau nu credibilitate. Desigur că cine are o înclinație față de vechile învățături va tinde să le creadă. Cum știința a avansat atât de mult în ultimii ani, nu este implauzibil să luăm în calcul că în curând astfel de lucruri vor deveni normalități.
Azi există numeroase studii despre parapshihologie care vin în susținerea poveștilor de mai sus cu rezultate specifice. Astfel, Max Planck, un fizician apropiat de teoria cuantică spune că ”conștiința este fundamentală, iar materia derivă din conștiință” și că ”tot ceea despre care vorbim postulează conștiința”. Dalai Lama a susținut acest punct de vedere spunând:
”Generic vorbind, deși există diferențe, filosofia budistă și mecanica cuantică au un punct de vedere comun asupra lumii. Putem vedea în aceste exemple fructul gândirii umane. Indiferent de admirația pe care o avem pentru mințile iluminate, nu ar trebui să pierdem din vedere că și aceștia era ființe ca și noi”.
R.C. Henry, Profesor de Fizică și Astronomie la Universitatea John Hopkins explică:
”O concluzie fundamentală asupra noi fizici ia în calcul că observatorul creează realitate. Ca și observatori sunt implicați subiectiv în crearea realității personale. Fizicienii au fost forțați să recunoască că universul este o construcție mentală. Fizicianul pionier James Jeans a scris că luxul conștiinței se îndreaptă spre o realitate non-mecanică; universul începe să arate mai degrabă ca un gând imens decât un mecanism imens. Mintea nu mai este un intrus accidental în realitate, este creatorul și guvernatorul acestu câmp de materie, așa că ar fi bine să acceptați această concluzie. Universul este imaterial-mental și spiritual.”

Harvard și călugării din Himalaya

În timpul unei vizite la mănăstiri izolate în 1980, profesorul în medicină Herbert Benson de la Harvard și echipa sa de cercetători au studiat călugării ce locuiau în munții Himalaya care puteau prin tehnica Tummo să-și crească temperatura degetelor de la mâini și picioare cu peste 17 grade. Despre această tehnică v-am povestit într-un articol mai vechi.
Iar aceste puteri paranormale nu se opreau aici – au studiat și tehnicile avansate de meditație în Sikkim, India, unde au găsit călugări care își puteau încetini rata metabolică cu peste 64%.
În 1985, echipa de cercetări a făcut un film despre călugării care purtau veșminte ude pe care și le încălzeau prin căldura corpului. În orice caz, călugări care să petreacă zile și nopți la peste 4500 de metri nu e puțin.
Sunt lucruri extraordinare și nu este prima dată când știința încearcă să înțeleagă cum pot oamenii să le obțină. Puteți citi în acest articol mai multe despre cum influențează conștiința sistemul nervos.>> Sursa
Pentru obtinerea echilibrului corp-minte-emotii-suflet, a fost creat programul de workshop-uri SUCCESUL CA STIL DE VIATA. Poti participa si tu, inscriindu-te aici.
Pentru redobandirea echilibrului recomandam si sesiunile de Soul Healing.
Cu drag,
Cristiana Dragomir Eltrayan
Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com
Youtube:CRISTIANA DRAGOMIR ELTRAYAN 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu