sâmbătă, 21 ianuarie 2017

9 motive pentru a consuma sâmburi de avocado




Avocado conține antioxidanți care luptă cu îmbătrânirea prematură a pielii. Mai mult, acest fruct stimulează producția de colagen și previne formarea ridurilor
Stiai ca samburele de avocado contine 70% din intreaga cantitate de antioxidanti a fructului, in timp ce pulpa si coaja contin doar 30%?


Studiile au demonstrat ca samburele de avocado contine mai multe fibre solubile decat ovazul, ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, scade colesterolul si previne infarctul.


Iata ce alte proprietati miraculoase are samburele de avocado:Avocado este un fruct delicios cu multe beneficii pentru sănătate și frumusețe datorită conținutului mare de antioxidanți și uleiuri naturale care întrețin o stare de bine. Dar multă lume aruncă sâmburii fructului, care au și ei o valoare nutrițională mare și proprietăți care contribuie la prevenirea unor probleme de sănătate și care dau calitate vieții.
Pentru că este gustos și așa s-au obișnuit, oamenii consumă pulpa fructului de avocado pentru a beneficia de proprietățile lui. De obicei, scoatem sâmburele și îl aruncăm, fără să bănuim cât de sănătoasă este această parte a fructului. Așa este – multă lume nu știe cât de multe fibre și aminoacizi conține sâmburele. Aceștia sunt esențiali în prevenirea și tratamentul diverselor boli. Nu-i așa că vreți să știți mai mult despre sâmburii de avocado? Haideți să vedem!

Sâmburii țin colesterolul sub control

Avocado poate regla nivelul colesterolului rău din sânge în timp ce crește valorile colesterolului bun. Dar, ceea ce poate nu știați este că 70% dintre aminoacizi se găsesc în sâmburi, iar noi aruncăm la gunoi aceste beneficii. Dacă mâncați sâmburi de avocado puteți ține sub control colesterolul rău și, prin urmare, puteți reduce riscul apariției unei boli cardiovasculare mai târziu. 

Combat problemele de stomac

Se pare că sâmburii de avocado sunt foarte eficienți în reducerea inflamațiilor tractului gastrointestinal și în tratamentul diareei. Ca să beneficiați de aceste proprietăți, trebuie să tăiați un sâmbure de avocado de mărime medie, puneți-l într-o cană cu apă fierbinte și lăsați să se înmoaie timp de 15 minute, după care îl puteți mânca atât timp cât mai este călduț. În plus, sâmburii de avocado combat infecțiile și alte afecțiuni ale stomacului.

Luptă împotriva tumorilor

Studiile realizate pe șobolani au dovedit că sâmburii de avocado împiedică dezvoltarea tumorilor, datorită conținutului de flavonoizi.

Contribuie la scăderea în greutate

Sâmburii de avocado au efect termogenic, accelerează procesul de ardere al grăsimilor, mai ales dacă aveți și o alimentație sănătoasă și faceți exerciții. Trebuie să pregătiți un ceai dintr-un sâmbure zdrobit și două căni cu apă fierbinte. Consumați acest ceai de trei ori pe zi.

Întăresc sistemul imunitar

Datorită proprietăților antiinflamatoare, sâmburii de avocado stimulează sistemul imunitar, ajutându-l să combată infecțiile și problemele respiratorii. Un alt beneficiu constă în ușurarea simptomelor de artrită sau afecțiuni ale încheieturilor.

Previn îmbătrânirea prematură

Sâmburii de avocado au un conținut mare de antioxidanți care previn îmbătrânirea prematură. Mai mult chiar, stimulează producția de colagen, previn formarea ridurilor premature și dau un aspect mai neted pielii.

Luptă împotriva cataractei

Sâmburii de avocado contribuie și la prevenirea cataractei. Trebuie doar să aplicați câteva picături de ulei de avocado pe ochi, dimineața și seara. Uleiul trebuie să fie proaspăt și necontaminat cu bacterii.

Dau strălucire părului

Uleiul natural din sâmburii de avocado este asemănător cu cel de măsline. Se folosește în scopuri de înfrumusețare, unul dintre cele mai mari beneficii  este cel pe care îl oferă părului, conferindu-i strălucire. În plus, previne și apariția mătreții.

Ajută tiroida

Conform unor studii europene, sâmburii de avocado conțin nutrienți și alte proprietăți care ajută la ameliorarea afecțiunilor tiroidei, fiind buni mai ales pentru persoanele cu probleme de obezitate.
Alte beneficii:
1. Aceeasi pudra de sambure de avocado este si un excelent inlocuitor pentru cafea. Are mai multi antioxidanti si polifenoli decat ceaiul verde si nu are cofeina.

2. Are capacitatea de a reduce nivelul de glucoza din sange si te ajuta sa iti mentii greutatea ideala.



3. Contine cantitati importante de potasiu. Daca vrei sa beneficiezi la maximum de aceasta proprietate, foloseste samburi de la fructe de avocado care nu sunt foarte coapte.

Cum puteți beneficia de proprietățile sâmburilor de avocado?

După ce ați aflat despre beneficiile sâmburilor de avocado, sperăm că data viitoare când mâncați acest fruct, nu mai aruncați sâmburele. Ca să profitați de proprietățile lor, puteți să-i folosiți în ceaiuri, salate sau smoothie-uri. Dar, aveți grijă să-i spălați bine și să-i uscați. " Sursa 
Puteți să-i radeți si sa-l folositi in ceaiuri,salate, smoothie-uri. 
Cum preapari samburele de avocado?

Pentru a-l putea consuma, samburele de avocado trebuie spart si apoi transformat intr-o pudra cu ajutorului unui robot de bucatarie sau a razatoarei cu zimti mici. Ca sa-l spargi (pt. blender) ai nevoie de o punga si de un ciocan pentru carne. Pune samburele in punga, acopera cu un prosop, dupa care striveste-l cu ciocanul. Resturile care iti raman din sambure le pui in blender si le transformi intr-o pudra. Din pacate, pudra, pe care o poti presara peste mancarea gatita sau peste salate, are un gust amarui cu care te obisnuiesti mai greu. Insa, merita efortul!

 Acum lucrurile mai putin placute: 

"     1. Sunt toxice pentru animale. Omoară câini, pisici, şoareci, păsări şi alte creaturi.


     2. Gustul este amar deci nu se pot consuma simple. Cel mai bine adaugi praful la un smoothie.

     3Nu consumaţi în cantităţi mari." Sursa

Pentru mai multe sugestii in alimentatia sanatoasa sau pentru reglarea greutatii corporale te invit la o sedinta de nutritie.
Pentru a afla mai multe despre schimbari in dieta consulta carte PASI PENTRU O VIATA SEDUCATOARE si cursul OPTIMIZAREA DIETEI


Cu drag,
CRISTIANA ELTRAYAN
Terapeut holistic & Life Coach



Tel: 0746 165 813

E-mail: eurynome999@gmail.com

Youtube:CRISTIANA ELTRAYAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu