duminică, 20 decembrie 2015

Ce inseamna EŞEC pentru tine?

Nu poţi intra de două ori în acelaţi râu - Heraclit


   Când eram mică am fost învăţată că trebuie să am succes în orice: nu aveam voie să greşesc la teme, trebuia să fiu politicoasă cu toată lumea, iar dacă nu îmi jucam rolul de  "fetiţă cuminte" la şcoala, eram pedepsită drastic.
Cunoaşteţi filmul? Aşa învaţă copiii despre TREBUIE...
Apoi m-am făcut (mai) mare şi am început să fiu un vânător de succese, ceea ce m-a dus, fără doar şi poate, spre managementul organizării de evenimente. De succes! :)
Dar, când m-am căsătorit şi apoi a trebuit să divorţez, cineva din familie mi-a spus : "Vai, Cristiana, dar asta este un eşec!". Şi am început să privesc cuvântul ăsta cu mai multă atenţie...
Ce înseamnă cu adevărat eşec?

Suntem într-o eră a schimbării; mobilitatea, flexibilitatea şi diversificarea sunt cuvintele actuale:
 - job-urile ideale pot deveni doeodată nepotrivite (pentru că poate ţi s-a schimbat frecvenţa energetică), şi atunci e vremea să le laşi sau... te lasă ele pe tine. Este asta un eşec? Nu! Este o schimbare; şi cel mai important este ce faci după;
 - apartamentul pe care ţi l-ai ales şi pentru care ai muncit devine la un moment dat prea mic, prea nepotrivit sau prea...gălăgios pentru nevoile tale şi atunci nu e un capăt de ţară să îl laşi şi să te muţi oriunde ţi-e mai bine (chiar dacă nu pare avantajos din punct de vedere financiar...). Este asta un eşec? Nu! Este mobilitate.
- relaţia în care poate că ai fost ani de zile, şi pentru care te-ai străduit poate nu mai e cea mai potrivită pentru tine, oricât ai încerca, şi atunci vine vremea să te detaşezi sau... eşti "detaşat" din oficiu... Este asta un eşec? Nu! Este flexibilitate.
Într-o eră a energiei în continuă mişcare, în care lucrurile evoluează cu o viteză dificil de urmărit, în care oamenii se transformă (chia şi peste noapte) şi în care nevoile se schimbă odată cu evoluţia ta, " forever after" devine o sintagmă forţată şi se mai potriveşte doar structurilor (organizaţii/ echipe/ cupluri) care aleg să evolueze ÎMPREUNĂ. Altminteri, capacitatea de a te detaşa de situaţie în timp util şi de a face schimbările necesare la timpul potrivit şi în echilibru cu nevoile tale este, între altele, definiţia succesului.
Asta, şi abilitatea de a privi lucrurile care "nu au ieşit aşa cum sperai" ca pe o oportunitate de a te dezvolta în continuare şi de a primi ceva mai bun!
Iar când priveşti lucrurile aşa, eşec nu există! Exită doar schimbare, mobilitate, flexibilitate.

Cu drag,
Terapeut holistic & Life Coach
Tel: 0746 165 813
E-mail: cristiana.dragomir999@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu